Ugrás a fő tartalomra

2. rész

Foster az írást követve, elővette tanulmányait, készülvén a következő iskolai napra. Ám azt írta, hogy leveti a szürke külsőt, és mától észre fogják őt venni, de van egy aprócska bibi az egész átváltozásban. Mint azt mindannyian tudjuk, Fostert nem csak azért piszkálták folyton folyvást, ahogy kinéz, hanem a strébersége is szerepet játszott cikizése miatt. De hát mit tehetne most? Nem tanul, és akkor megpróbál a rossz huligánokra hasonlítani, és lopni fog, vagy betör néhány helyre. Nem, ez így nem lesz jó. Ha tanul, akkor viszont lehet belőle valaki, akár egy üzletember, esetleg főnök, vagy kitudja, hiszen bármi megtörténhet. Mégis azt hinné, hogy mert tanul kicikizhetik. Mi után megtanult Matthew, lesétált a szobájából a konyhába, és mint minden rendes családnál családi vacsorába kezdtek. A gyász miatt csendesebb volt ma este mindenki, bár Foster édesapja John, megtörte a csendet, és érdeklődni kezdett az középiskoláról, barátokról, na és barátnőkről. Mattet valamilyen szinten rosszul érintette a téma, de elmondta az igazat apjának;
- Barátok egy szál sem, barátnő meg pláne, na és a suli természetesen nagyszerű, a tanárok is rendesek.
- Fel a fejjel fiam!
– Nyugtatta az apja. – Hidd el, barátaid hamar lesznek, két hónapja kezdődött az iskola, itt nem úgy mennek a dolgok, mint általánosban ezt te is tudod! Úgy értem, nem olyan könnyű ilyen nagy létszámú iskolában az ismerkedés, barátnővel meg még ráérsz! Nem lesz semmi gond itt fiam! – Matt szeretett volna bízni édesapjában, de nem tudják a szülők, milyen rossz is a helyzete. Miközben beszélgettek, az alatt be is fejezték a vacsorát. A fiú felment szobájába, és amint belépett az ajtón, látta számítógépén egy új e-mail érkezett neki. Csodálkozott, kitől kaphatott e-mailt, hiszen az iskolában, meg hát egyáltalán nem is tudhatta senki az internetes elérhetőségét. Bár úgy sejtette talán körlevél, vagy reklámüzenet. Megnyitotta az üzenetet, amelyben Bill Gates néhány szabálya állt.
-Egy középiskolában ezek hangzottak el Bill Gatestől egy előadás során. 11 olyan dologról beszélt, amit a mai gyerekek nem tanultak és valószínűleg sosem fognak megtanulni az iskolában.
Arról beszélt, hogy az "érezd jól magad" stílusú és "politikailag korrekt" oktatás egy generációnyi gyereket hagyott a valóság leghalványabb ismerete nélkül oly módon, hogy a valódi világban nagy eséllyel el fognak bukni.
-1. szabály: Az élet sosem igazságos, - Szokj hozzá!
-2 szabály: A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz.
-3 szabály: NEM LESZ évi nettó 12 milliós fizetésed közvetlenül a középiskola után! NEM LESZ belőled rögtön vezérigazgató-helyettes és NEM KAPSZ céges autót. EZEKET KI KELL ÉRDEMELNI!
-4.szabály: Azt hiszed, hogy kemény veled a tanár? Várj csak, míg találkozol a főnököddel!
-5 szabály: A hamburgersütés nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében más kifejezéssel illeték: LEHETŐSÉG.
-6 szabály: Ha elszalasztod, az NEM a szüleid hibája, szóval NE panaszkodj, hanem tanulj a hibáidból!
-7 szabály: A születésed előtt a szüleid nem voltak "unalmasak". Azért váltak ilyenné, mert a körül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót, kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jó fej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz  az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnál rendet rakni a saját szobádban.
-8 szabály: Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban NEM ilyen! Az iskolában kijavíthatod a rossz jegyeket, és annyi időt kapsz a helyes válasz megtalálására, amennyit csak akarsz. Ennek azonban SEMMI KÖZE NINCS a  valós élethez.
-9 szabály: Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet, és nagyon kevés munkáltatót érdekel, hogy te meg akarod találni önmagadat, arra ugyanis ott van a szabadidőd!
-10 szabály: A televízió NEM a valós életet mutatja be. A valóságban az embereknek muszáj dolgozni menni, és nem üldögélnek naphosszat a kávézóban, vagy a számítógép előtt.
-11 szabály: Légy kedves az unalmas, eminens stréberekhez. KÖNNYEN LEHET, hogy egyikük egyszer a FŐNÖKÖD lesz!

Ahogy ezt végigolvasta Matt, hirtelen jó kedv fogta el, és még jobban késztette valami az átalakulásra, de természetesen a jó belső tulajdonságai meg maradnak. Mivel Foster tehetősebb családból származott, így kapott zsebpénzt, amiből mindig félretett, úgy érezte, most jött el az ideje, hogy felhasználja azt a sok pénzt, amit spórolt magának. Levette a dobozt szekrénye tetejéről, és számolni kezdett, a végén 349 $ jött ki. Először nem igazán akart hinni szemének, majd újra megszámlálta, ám még is 349 $, amely magyar pénznemben 85 000 Ft.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

8. rész

8.rész.
 A fiatal srác hallotta, amint megérkeznek szülei, majd lesietett hozzájuk. – Szia, anya, szia, apa! Milyen napotok volt? – Mondanom sem kell, hogy a fiú arcáról a mosolyt nem lehetett letörölni. Matt édesapja bizarrnak tartotta fia túlzottan mutatott boldogságát, de hát mit sem sejtve rákérdezett gyermekénél, hogy mi is az öröm oka. – Matthew! Szia, fiam! Milyen napod volt? Mitől vagy ennyire feldobva? Osztálykirándulásra mentek talán, vagy jó jegyet kaptál a suliban? – A srác széles mosollyal közölte édesapjával, hogy randevúja lesz, és ezért van feldobva. Amint kimondta, felrohant a szobájába, és azonnal írt SM-en J. J-nek. – Szia Jessica! Matt vagyok, de bizonyára látod a nevem, hogy kitől kapod ezt a levelet. Kissé még a gép mögött ülve is zavarban vagyok. Azért bátorkodtam írni neked, mert láttam éppen elérhető vagy, és csak annyit szeretnék kérdezni, hogy akkor mikor találkozhatnánk? És melyik napon lenne jó neked a mozi? – Foster, morfondírozott, körülbelül fél percig

7. rész

7. rész Az elkeseredett fiú, nem tudta mit csináljon unalmába, hiszen a házi feladatokkal kész volt, munka nem nagyon volt otthon, hiszen a szülei mindent elrendeztek előző nap. A fiú felvette sötétzöld Lonsdale pulóverjét fülébe tette fülhallgatóját, majd lesietett a lépcsőn, az ajtót becsapta maga után, mint aki arra készül, hogy megverjen valakit, ezután biciklire pattant, és elment a legközelebbi parkba, hogy szelőztesse fejét, és gondolkodni tudjon. Hiszen a friss levegőn könnyebb átgondolni a dolgokat és döntést hozni, mintha otthon egyedül a szobádban kuksolsz. Bár hűvösödött az idő, ez nem csoda, hiszen kis híján tombolt a tél, érezni lehetett a hideget. A fiatal srác még is pulóverben volt, hiszen a méreg fűtötte. Csak ült a padon egyedül, a szél tombolt, ő pedig kipirult arccal, komoly tekintettel, összekulcsolt kézzel bámult maga elé egy padon. Elmélyült a gondolataiban, mígnem egyszer csak egy hosszú barna hajú kapucnis lány állta útját, így a tekintete már nem a földre s

3. rész

3. rész Ezzel az összeggel már el tud valahova is jutni. Mi után elolvasta az e-mailt elment fürdeni, azután átvette kockás pizsamáját, fogat mosott, majd ágyba bújt, de még nem hunyta be szemét alváshoz, inkább előtte még olvasott egy Stephen King könyvet. Körülbelül egy fél órát tanulmányozta, és értelmezte a könyvet majd félre tette az olvasmányt, behunyta a szemeit. Álmában sokat forgolódott, hiszen hosszú napja volt, és dupla balszerencsés, mivel papája meghalt, és senki sem foglalkozott vele. Az éjszaka alatt valami hihetetlen módon feltöltődött energiával. Reggel, felkelt, újult erővel indult az iskolába, de ez a napja a szokásosan telt el. Észre sem vették, de még is csak belékötöttek. Elvették a szemüvegét, kigáncsolták, a táskája tartalmát kiszórták a folyósora. Matthew felállt, összeszedte a könyveit a földről, a szemüvegét megtalálta nem messze tőle a padlón, felvette, megtörölte a lencséjét, feltette fejére és annyit mondott; - köszönöm . Azok, akik ezt tették vele, ne